Zonnepanelen

Duurzame Energie voor een Groene Toekomst met zonnepanelen

zonnepanelen full black

Wat zijn Zonnepanelen?

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche (PV) panelen genoemd, zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze bestaan uit zonnecellen die het zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC). Deze gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in wisselstroom (AC) door een omvormer, zodat het gebruikt kan worden in woningen en bedrijven.

Voordelen van Pv panelen

Hoe Werken Zonnepanelen?

Pv panelen vangen zonlicht op met behulp van fotovoltaïsche cellen, die meestal gemaakt zijn van silicium. Wanneer zonlicht op de cellen valt, worden elektronen losgemaakt en ontstaat er een elektrische stroom. Deze stroom wordt door een omvormer omgezet in wisselstroom, die direct gebruikt kan worden in uw huis of bedrijf, of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

Soorten Zonnepanelen

  1. Monokristallijne zonnepanelen: Gemaakt van enkelvoudige kristallen silicium, bieden ze hoge efficiëntie en een strak uiterlijk. Ze presteren goed bij weinig licht en hebben een lange levensduur.

  2. Polykristallijne zonnepanelen: Gemaakt van meerdere kristallen silicium, zijn ze iets goedkoper maar minder efficiënt dan monokristallijne panelen. Ze zijn een goede keuze voor grotere daken.

  3. Dunne film zonnepanelen: Lichter en flexibeler, maar met een lagere efficiëntie. Ze zijn geschikt voor speciale toepassingen waar gewicht en flexibiliteit belangrijk zijn.

Installatie van Zonnepanelen

Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een professionele en efficiënte installatie van uw pv panelen, afgestemd op de specifieke behoeften van uw woning of bedrijf. We bieden een complete service, van ontwerp en planning tot installatie en aansluiting op het elektriciteitsnet.

Onderhoud van Zonnepanelen

 PV panelenvereisen over het algemeen weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om ze regelmatig te controleren en schoon te houden om de maximale efficiëntie te garanderen. Onze onderhoudsdiensten omvatten inspecties, reiniging en eventuele reparaties om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal presteert.

Subsidies en Financiering

Er zijn verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar voor de installatie van Pv panelen. Dit maakt de overstap naar duurzame energie nog aantrekkelijker. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beschikbare subsidies in uw regio.

Waarom kiezen voor ons?

Veelgestelde vragen

Het aantal benodigde Pv panelen hangt af van uw energieverbruik, de beschikbare dakruimte en de efficiëntie van de gekozen panelen. Wij helpen u graag met een op maat gemaakt advies.

Ja, Pv panelen genereren ook elektriciteit op bewolkte dagen, hoewel hun efficiëntie dan lager is dan op zonnige dagen.

Overtollige energie kan teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. In veel regio’s krijgt u hiervoor een vergoeding via een terugleveringssysteem of salderingsregeling.

Vraag direct een offerte aan!

× Hoe kan ik je helpen?